VAASAN ELISA STADIONILLA PELATAAN SUPERPESISTÄ JA YKKÖSPESISTÄ HEINÄKUUSSA!

PESISKLASSIKKO BY VAASA FESTIVAL SUNNUNTAINA 18.7.2021.

Vaasan Elisa Stadionilla pelataan Superpesistä ja Ykköspesistä heinäkuussa huikeassa ottelutapahtumassa! Pesisklassikko by Vaasa Festival sunnuntaina 18.7.2021.

Vaasan Elisa Stadionilla luvassa heinäkuussa pesäpallon juhlaa! Vaasan upealla jalkapallostadionilla, Elisa Stadionilla pelataan kesällä 2021 stadionin historian ensimmäinen pääsarjatason virallinen superpesisottelu sekä naisten ykköspesiksen virallinen runkosarjan ottelu.

Luvassa on kaksi erittäin mielenkiintoista huippupesäpallo-ottelua samana päivänä.

Sunnuntaina 18.7. Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanman välillä käydään taisto naisten maakuntien parhaasta ykköspesisjoukkueesta. Kello 13.00 alkavassa ottelussa Vaasan Mailattaret haastaa Naisten Ykköspesisottelussa Tyrnävän Tempauksen naisten joukkueen.

Samana päivänä Elisa Stadionilla jatketaan vielä kello 17.00, kun toisistaan mittaa ottavat Koskenkorvan Urheilijat ja Kempeleen Kiri miesten virallisessa runkosarjan superpesisottelussa.

Pesisklassikko tapahtuman aikataulu 18.7.2021
Klo 12.00 Ovet Elisa Stadionille avataan, kioskit auki
Klo 13.00 Vaasan Mailattaret vs Tyrnävän Tempaus Naisten ykköspesis -ottelu
Klo 17.00 Koskenkorvan Urheilijat vs Kempeleen Kiri Miesten superpesis -ottelu
Klo 20.00 noin tapahtuma päättyy

Tapahtuman juontaa Kaj Kunnas.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Vaasa Festival & Vaasan Mailattaret. Ottelun tuotoilla tuetaan merkittävästi Vaasan Mailattarien toimintaa.

Koskenkorvan väreissä ottelussa nähdään paluun Koskenkorvan joukkueeseen tekevä, kaikkien aikojen eniten lyötyjä juoksuja miesten superpesiksessä lyönyt vaasalaislähtöinen, Vaasan Mailan kasvatti Jere Dahlström. Dahlströmillä on tällä hetkellä lyötyjä juoksuja miesten superpesiksessä yhteensä 49+1373= 1422.

Jere Dahlström on mielissään Elisa Stadionin ottelutapahtumasta: “Älyttömän hyvällä fiiliksellä palaan joukkueeseen. Koskenkorvalle palaaminen on aina kuin kotiin tulisi. On aivan mahtavaa päästä kotikaupunkiin Vaasaan mukaan tähän hienoon uuteen tapautumaan pelaamaan. Kossun joukkue on aina ollut härkälauma. Joukkueen identiteetti on periksiantamattomuus: missään vaiheessa ei luovuteta, vaikka tilanne olisi vaikeampi. Jaksetaan puurtaa ja tehdä omaa hommaa, niin tulos tulee sieltä ja noustaan haastavistakin tilanteista. Joukkueessa on melko paljon uutta verta ja paljon sellaisia pelaajia, joita en itse vielä tunne. Meillä on melko nuori porukka, johon itse koitan tuoda kokemusta. Monet pelaajista ovat kasvaneet jo useamman vuoden Superpesiksessä ja hiljalleen voi odottaa, että moni heistä tekee läpimurtonsa sarjan eliittiin. Menestyminen toki vaatii, että kaikki pysyvät suhteellisen terveinä, mutta jos se onnistuu, niin potentiaalia ja mahdollisuuksia on paljon” kertoo Jere Dahlstöm.

Mailattaret Ry:n puheenjohtaja Miia Äkkinen: “Kun Mailattarilta kysyttiin kiinnostusta tulla mukaan toteuttamaan Elisa Stadionin ensimmäistä pesisottelua, ei meidän tarvinnut kahta kertaa miettiä! Yhteistyössä Tommi Mäen kanssa järjestettiin upeat puitteet jo viime syksyn Superpesiskarsintaotteluihin ja nyt on mahdollisuus toteuttaa pesisväelle aivan ylihyvä tapahtuma. Kaudella 2021 Mailattaret tavoittelee nousua Superpesikseen ennakkoluulottomalla, iloisella ja rohkealla pelillä. Toivotamme kaikki uudet ja vanhat pesisfanit katsomoon viihtymään!” toteaa Miia Äkkinen, Mailattaret puheenjohtaja.

Koskenkorvan Urheilijoiden puheenjohtaja Juha-Pekka Karvonen kommentoi: “On hienoa olla mukana tuomassa Superpesis jälleen Vaasaan, ja tehdä historiaa uutuuttaan kiiltävällä Elisa Stadionilla. Vaasa on aina ollut Koskenkorvan urheilijoille luonteva suunta, sillä onhan Kossussa ollut vuosien mittaan paljon vaasalaisia niin kentällä kuin katsomossakin. Uskon että osaavissa käsissä tämän mittaluokan tapahtumasta voidaan aikaansaada jopa pysyvä kiintopiste Vaasan tapahtumakesälle.” kertoo Juha-Pekka Karvonen, Koskenkorvan Urheilijat puheenjohtaja.

Ottelutapahtuman juontaja, suomalaisten rakastama urheiluselostaja Kaj Kunnas siteeraa Tuomas Sammelvuota: "Tänään on maailman tärkein päivä” ja jatkaa innostuneena "nyt alkaa Vaasalaisen pesäpallon renesanssi!”

“Itsekin junioriaikoina Koskenkorvan Urheilijoiden väreissä yli 10 vuotta pesäpalloa kilpatasolla pelanneena on upeaa saada olla mukana tuomassa kansallislajin pääsarjatason ottelu Vaasaan, joka elää parhaillaan uutta renessanssia pesäpallon suosiossa erityisesti naisten joukkueen menestyksen ansiosta. Elisa Stadionilla nähdäänkin vuosien tauon jälkeen jälleen pääsarjatason urheilua heinäkuussa 2021. Hulppeissa puitteissa Elisa Stadionilla on luvassa todellinen urheilun juhlapäivä. Halusimme päivävalinnalla (sunnuntai) huomioida erityisesti perheet ja mahdollistaa kaikenikäisten osallistuminen tähän hienoon spektaakkeliin. Luvassa on stadionille myös teknisiä ratkaisuja, joilla mahdollistamme myös läpilyönnit Elisa Stadioinilla. Odotamme tapahtumaan yli 3000 kävijää, jonka myötä rikkoisimme Mailattarien ja todennäköisesti myös koko Naisten ykköspesiksen kotiottelu- yleisöennätyksen. Kutsummekin kaikki pesäpalloa seuraavat mukaan tekemään vaasalaista pesäpallohistoriaa!” -kertoo Tommi Mäki, tapahtuman promoottori.

Pesisklassikon lipunmyynnissä toteutetaan täysin uudenlainen juniorijoukkueiden tukikampanja!

Ensimmäisen lipunmyyntiviikon aikana ostetuista lipuista ohjataan 3 euroa kampanjassa mukana oleville joukkueille. Lipun ostaessaan asiakas voi valita digitaalisessa NetTicketin kaupassa joukkueen, jolle haluaa tuen osoittaa. Junioreille osoitettavan tuen osuus sisältyy lipun hintaan ilman lisäkustannuksia. Paikallisten juniorijoukkueiden ilmoittautuminen mukaan varainkeruukampanjaan tapahtuu sähköpostitse veera@nordiclive.fi keskiviikkoon 19.5. klo 22.00 mennessä.

PESISKLASSIKON FAKTAT

  • Vaasassa pelataan vuosien tauon jälkeen pääsarjatason superpesisottelu sunnuntaina 18.7.2021 klo 17.00
  • Saman päivän aikana Elisa Stadionilla pelaavat sekä Naisten Ykköspesiksen Vaasan Mailattaret että Miesten Superpesiksen Koskenkorvan Urheilijat viralliset runkosarjan kotiottelunsa.
  • Tapahtuman juontaa tunnettu suomalainen urheiluselostaja Kaj Kunnas
  • Kyseessä on 2016 valmistuneen Elisa Stadionin ensimmäiset pesäpallo-ottelut.
  • Mailattarien aikaansaama Vaasan uusi pesäpallobuumi saa hienon huipennuksensa tapahtumapäivän muodossa kesällä 2021.
  • Elisa Stadionin kapasiteetti pesäpallo-ottelussa on 4000 katsojaa.Ottelutapahtumaan tavoitellaan yli 3000 kävijää, joka olisi Mailattarien uusi kotiotteluennätys. Koskenkorvan superpesiksen kotiottelujen virallinen yleisöennätys on 3547 katsojaa, joka on myös mahdollista rikkoa ottelussa. Ottelutapahtumassa tehdään vaasalaista pesäpallohistoriaa.
  • Lipunmyynti käynnistyy torstaina 20.5. klo 18.00 juniorijoukkueiden tukikampanjalla. Ensimmäisen 7vrk aikana ostetuista lipuista maksetaan mukana kampanjassa oleville joukkueille 3e tuki / lippu.
  • Pesisklassikko by Vaasa Festival lippujen hinnat Yhdellä lipulla pääsy molempiin otteluihin. Pääsy stadionille samalla yhdellä lipulla klo 12.00 - 20.00 välissä.

PESISKLASSIKKO BY VAASA FESTIVAL LIPPUJEN HINNAT

Yhdellä lipulla pääsy molempiin otteluihin.

VIP K18

79€ sisältää:

-Buffet-ruokailu VIP-ravintolassa Elisa Stadionilla klo 15.30 alkaen
-VIP-ravintolan ja wc-tilojen käyttö
-Istumapaikka A3-katsomossa parhailta paikoilta


Pääkatsomo sivu A & Päätykatsomo B

27€ Aikuiset
24€ Junioripelaajat Mailattaret, Vaasan Mailan Juniorit, Kempeleen Kiri, Tyrnävän Tempaus ja Koskenkorvan Urheilijat, sekä opiskelijat ja eläkeläiset


Olympiakatsomo (museokatsomo)

22€ Aikuiset
19€ Junioripelaajat

Mailattaret, Vaasan Mailan Juniorit, Kempeleen Kiri, Tyrnävän Tempaus ja Koskenkorvan Urheilijat
, sekä opiskelijat ja eläkeläiset


Lipunmyynti alkaa torstaina 20.5. kello 18.00 NetTicketissä osoitteessa:

www.netticket.fi/pesisklassikkovaasa

Tapahtuman viralliset jatkot järjestetään Vaasan Sisäsataman Terassilla Miesten ottelun päätyttyä.

YHTEYSTIEDOT TAPAHTUMAAN LIITTYEN:

yhteys@vaasafestival.fi