Mailattaret avasivat kotikautensa

21.05.2017

DSC_0325_2.JPG
Mailattaret - Nurmo

Kauden ensimmäisessä kotipelissä Mailattaret nappasivat voiton Nurmon Jymystä lukemin 2-1 (5-8, 4-0, 3-1)

Ensimmäinen jakso lähti Nurmon komennossa ja kotijoukkueen räpylävirheiden avustamina vierailijat siirtyivät nopeasti reiluun johtoon. Mailattaret saivat jakson loppuhetkillä oman pelinsä toimimaan ja takoivat viisi juoksua. Loppukiri ei kuitenkaan ollut riittävä ja Nurmo vei ensimmäisen jakson lukemin 8-5.

Toisella jaksolla Mailattarien ensimmäiset tahdit näytti Iisa Rintamäki, joka löi kakkoskulmasta läpi kolmen juoksun arvoisesti. Kun Anna Lintala vielä kotiutti Rintamäen, siirtyivät Mailattaret 4-0 johtoon. Nurmo sai lyötyä vielä yhden juoksun, mutta jakso kirjattiin Mailattarille 4-1.

Mailattaret aloittivat supervuoron tehokkaasti ja takoivat taululle kolme juoksua. Nurmo vastasi yhdellä juoksulla, mutta kotijoukkueen ulkokenttä kesti paineet eikä antanut vierailijoille sen enempää juoksuja. Kaksi tärkeää pistettä jäivät siis lopulta Vaasaan.

Kotijoukkue esitti hyviä otteita läpi ottelun, lukuunottamatta alun paria ensimmäistä vuoroparia. Lyönnit napsuivat kohdalleen ja joukkueen tekemisestä huokui iloisuus sekä rentous.

Ottelussa palkittiin viisi juoksua lyönyt jokeri Satu Sillanpää, sekä hienon pelin pelannut Iisa Rintamäki. Vieraiden palkinnot pokkasivat lukkari Emmi Peltola sekä kolme juoksua lyönyt Anni Laakso.

Mailattaret - Fera

Mailattaret kokivat vaihtelevan pelin jälkeen tappion aurinkoisessa säässä pelatussa ottelussa Rauman Feraa vastaan. Vierasjoukkue oli ottelussa vahvempi lukemin 1-2 (0-12, 3-2, 0-1)

Pelin alku oli Mailattarien osalta tahmeaa ja ulkopelivirheiden värittämää. Ensimmäinen jakso oli Feran iloittelua, kun kotijoukkue ei saanut peliään kulkemaan millään tavalla sisällä
eikä ulkona.

Tauon aikana Mailattaret keräsivät itsensä, ja toiselle jaksolle saapui uudistunut sekä yhteen hiileen puhaltava joukkue. Kotijoukkue sai heti alkuun hengen päälle, ja vahvan pelin pelannut Johanna Hyny löi toisen aloittavalla takaa läpi kahden juoksun arvoisesti.

Mailattaret saivat toisella vuoroparilla 3-0 johdon, eikä Fera onnistunut pääsemään lähemmäksi jakson aikana lähemmäksi kuin yhden juoksun päähän. Jaksovoitto kirjattiin Vaasalaisille lukemin 3-2.

Supervuoroparissa kotijoukkue jäi omalla sisävuorollaa juoksuitta, mutta Fera sai omalla vuorollaan rakennettua heti kärjestä ajotilanteen, josta Tinja Töyrylä löi Raumalaisten voittojuoksun.

Kokonaisuutenaan peli oli Mailattarien osalta ailahtelevaa, vaikka toinen jakso lupailikin hyvää. Erityisesti nuoremmilla pelaajalla väsymys alkoi painaa kuluneen viikon peliruuhkan takia, ja se näkyi joukkueen otteissa.

Kotijoukkueen palkitut olivat vahvaa ulkopeliä esittänyt Julianna Peltoniemi ja hyvän pelin sekä sisällä että ulkona pelannut Johanna Hyny. Vierailijoiden parhaina palkittiin kokenut Tiina Andreasen ja Tinja Töyrylä.