Mailattarille niukka pistesaalis toukokuun lopun peleistä

06.06.2017

Mailattarien ykköspesisjoukkue matkasi toukokuun viimeisenä viikonloppuna ensimmäiselle tuplapelireissulleen Etelä-Suomeen. Reissu ei tuottanut toivottua tulosta, sillä kotiin jouduttiin palaamaan ilman ainuttakaan pistettä.

Lauantaina Helsingissä Roihu otti voiton puhtain lukemin 2-0 (4-0, 4-1), kun Mailattaret ei saanut sisäpeliään rullaamaan eikä tilanteita rakennettua. Pelissä palkittiin ykköspalkinnolla tarkkaa räpyläpeliä ulkokentällä pelannut Lotta Tähtilä ja kakkospalkinnolla kovalyöntinen jokeri Satu Sillanpää.

Sunnuntain peliin lähdettiin tappiosta sisuuntuneena ja entistä nälkäisempänä, mutta kotijoukkue Hämeenlinna oli joka osa-alueella hieman Mailattaria edellä vieden voiton nimiinsä 2-0 (5-3, 3-0).

Ottelu pelattiin helteisessä säässä upouudella Pullerin kentällä, jonka avajaiset olivat olleet edellisenä päivänä. Uusi kenttä tuotti jonkin verran haasteita erityisesti virhepomppujen osalta ulkopelissä, ja sisäpeli taas oli edelleen jokseenkin tukossa. Ottelun parhaina palkittiin kakkospolttaja Julianna Peltoniemi ja etenijäjokeri Iisa Rintamäki, jotka molemmat nakuttelivat täydet kärkilyöntiprosentit tilastoihin.

Parin päivän huilin ja valmistavien treenien jälkeen joukkue kohtasi keskiviikkona kotikentällään Ylivieskan Kuulan. Ensimmäinen jakso antoi näytteitä siitä, kuinka pisteistä taistellaan, kun Mailattaret nousi 4-6-tappioasemasta jaksovoittoon Satu Sillanpään lyödessä voittojuoksun neljännen vuoroparin tasoittavalla.

Tauolla taisteluhenki tuntui kuitenkin jääneen koppiin, ja Ylivieska pääsi niskan päälle iskien peräti 12 juoksua kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa, ennen kuin Mailattaret pääsi peliin mukaan. Satu Sillanpään ja Janika Herralan hienoilla lyönneillä saatiin jakson loppupuolella juoksijoita kotiin, mutta ei riittävästi - toinen jakso päättyi vieraille juoksuin 3-14.

Supervuoroparissa Mailattaret ei saanut yhtään juoksua, ja kun Ylivieskan tasoittavalla sisävuorolla vieraiden ykköspalkittu Eveliina Hildén onnistui yllättämään Mailattarien kopparit, peli päättyi vierasjoukkueen voittoon 1-2 (7-6, 3-14, 0-2). Kotijoukkueesta palkittiin ykköspalkinnolla kolme juoksua lyönyt Satu Sillanpää ja kakkospalkinnolla kolme pinnaa tuonut Milla Oravasaari.

Seuraava ykköspesisottelu pelataan tiistaina 6.6. Tyrnävällä, ja saman viikon viikonloppuna Mailattaret saa vieraaksensa lauantaina Mynämäen Vesan ja sunnuntaina Hyvinkään Tahkon. Tervetuloa seuraamaan kotipelejä!