Makea kotivoitto Kankaanpäästä

12.07.2017

Mailattaret – Kankaanpää 2-1 (7-2, 0-6, 1-0)

Mailattaret kartutti pitkästä aikaa pistetiliään, kun Hietalahteen Kankaanpäästä vieraaksi saapunut Majuttaret kaatui supervuorossa. Ottelun alku oli tasaista vääntöä, ja yksittäisiä juoksuja tehtiin tasatahtiin, mutta kolmannen lopettavalla kotijoukkue sai juoksuhanat auki. Ensimmäisellä jaksolla onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla, ja myös tuuletukset ja hyvä pelifiilis näkyivät kentältä katsomoon asti. Jakso päättyi Mailattarille 7-2 ja tauolle lähdettiin näin ollen tärkeä piste plakkarissa.

Kopista palasi kuitenkin tauon jälkeen hermostuneen oloinen joukkue, eikä sama tsemppi yltänyt toiselle jaksolle. Sisäpelissä tehtiin huonoja lyöntiratkaisuja ja ulkopelissä annettiin vastustajalle etumatkaa harhaheittojen avulla. Tilanteita ei juurikaan saatu rakennettua, ja niin Majuttaret sai pidettyä kotijoukkueen nollilla ja teki itse yhteensä kuusi juoksua.

Supervuorossa Mailattaret keräsi taas itsensä ja näytti, miten homma hoidetaan. Joukkue aloitti sisältä, ja jännittävien vaiheiden jälkeen koko pelin mainiosti pelannut Satu Sillanpää kotiutti Milla Oravasaaren. Vuoron vaihduttua oma tarkka ulkopeli jätti kankaanpääläiset ilman juoksuja, ja tarvittavat kolme paloa saatiin tehtyä nopeasti. Mailattaret pääsi siis juhlimaan voittoa Majuttarien lähtiessä kotiin vain yhden pisteen kanssa. Ottelussa palkittiin ykköspalkinnolla sataprosenttisesti kärkeä eteen päin vienyt sekä yhden juoksun lyönyt ja yhden tuonut Jonna Ojanen. Kakkospalkinnon sai pariinkin otteeseen vastustajan takakentän yllättänyt, kolme juoksua lyönyt Janika Herrala.

Lauantaina 15.7. Mailattaret suuntaa kohti Raumaa, kun tiedossa on vieraspeli Feraa vastaan.